Šis desertas indelyje tiks tiek ypatingoms progoms, tiek šventiškiems ar net paprastiems pusryčiams. Indelyje susijungia kepintos avižos su migdolų riekelėmis, jogurtas, riešutų sviestas ir bananai. Vietoj graikiško jogurto galite naudoti kokosų ar sojų. Tiks kiekvieno skoniui!
- 50 g avižinių dribsnių
- 20 g migdolų drožlių
- 2 v.š. klevų sirupo ar medaus
- 1 v.š. kokosų ar kito aliejaus tinkamo kepimui
- 50 g riešutų sviesto
- 2 nedidelių bananų
- 200 g graikiško jogurto
- 1 v.š. citrinos sulčių
Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame avižas su migdolų drožlėmis ir pakepiname kelias minutes, maišome. Tuomet supilame klevų sirupą ir dar pakepiname kelias minutes. Nepamirštame pamaišyti!
Bananus supjaustome griežinėliais ir sumaišome su citrinos sultimis.
Sluoksniuojame desertą: ant stiklinės dugno beriame dalį avižų mišinio, tuomet dedame dalį jogurto, 1 a.š. riešutų sviesto ir dedame dalį bananų, avižų ir vėl kartojame. Tiekti galima iškart arba laikyti šaldytuve.
Naudojau 250 ml dydžio stiklainiukus, bet tinka ir mažesni bei jūsų turimos stiklinės.