Desertas indelyje su avižomis ir bananais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
15 min
Porcijos
2 stiklainiukai (stiklainiuko talpa 250 ml)
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Šis desertas indelyje tiks tiek ypatingoms progoms, tiek šventiškiems ar net paprastiems pusryčiams. Indelyje susijungia kepintos avižos su migdolų riekelėmis, jogurtas, riešutų sviestas ir bananai. Vietoj graikiško jogurto galite naudoti kokosų ar sojų. Tiks kiekvieno skoniui!

Ingredientai

 

Paruošimo būdas
1

Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame avižas su migdolų drožlėmis ir pakepiname kelias minutes, maišome. Tuomet supilame klevų sirupą ir dar pakepiname kelias minutes. Nepamirštame pamaišyti!

2

Bananus supjaustome  griežinėliais ir sumaišome su citrinos sultimis.

3

Sluoksniuojame desertą:  ant stiklinės dugno beriame dalį avižų mišinio, tuomet dedame dalį jogurto, 1 a.š. riešutų sviesto ir dedame dalį bananų, avižų ir vėl kartojame. Tiekti galima iškart arba laikyti šaldytuve.

 

Naudojau 250 ml dydžio stiklainiukus, bet tinka ir mažesni bei jūsų turimos stiklinės.