Aprašymas
Dorada su pesto ir pievagrybiais tiks greitiems pietums ar vakarienei. Pesto padažas doradai suteikia išskirtinį skonį.
Ingredientai
- 1 dorados, išdarinėtos
- 2 v.š. pesto padažo
- 2 v.š. aliejaus
- 250 g pievagrybių
- Kelių skiltelių česnako
- Šiek tiek druskos ir pipirų
- Pateikimui citrinos ir žolelių
Paruošimo būdas
1
Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros.
2
Kepimo indą ištepame aliejų. Supjaustytus pievagrybius kartu su česnako skiltelėmis sudedame į kepimo indą, apibarstome druska, pipirais ir išmaišome.
3
Ant pievagrybių uždedame doradą. Apibarstome druska, pipirais. Žuvies viršų ir pilvo ertmę ištepame pesto padažu.
4
Kepame 30 minučių, 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusią žuvį apšlakstome citrinos sultimis ir papuošiame žolelėmis. Tiekiame su mėgstamomis salotomis.