Dorada su pesto ir pievagrybiais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
10 min +kepimas
Porcijos
2-3
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Dorada su pesto ir pievagrybiais tiks greitiems pietums ar vakarienei. Pesto padažas doradai suteikia išskirtinį skonį.

Ingredientai
  • 1 dorados, išdarinėtos
  • 2 v.š. pesto padažo
  • 2 v.š. aliejaus
  • 250 g pievagrybių
  • Kelių skiltelių česnako
  • Šiek tiek druskos ir pipirų
  • Pateikimui citrinos ir žolelių
Paruošimo būdas
1

Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros.

2

Kepimo indą ištepame aliejų. Supjaustytus pievagrybius kartu su česnako skiltelėmis sudedame į kepimo indą, apibarstome druska, pipirais ir išmaišome.

3

Ant pievagrybių uždedame doradą. Apibarstome druska, pipirais. Žuvies viršų ir pilvo ertmę ištepame pesto padažu.

4

Kepame 30 minučių, 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusią žuvį apšlakstome citrinos sultimis ir papuošiame žolelėmis. Tiekiame su mėgstamomis salotomis.