Aprašymas
Skani, sveika ir maistinga tartaletė, kurią galima valgyti ir vakare be jokios sąžinės graužaties.
Ingredientai
- 125 g lukštentų saulėgražų sėklų
- 75 g kokoso drožlių
- 125 g nesūdytų žemės riešutų
- 20 g kakavos miltelų (99%)
- 50 g becukrio džemo arba sirupo
- 10 g agavos sirupo
- 250 g rikotos sūro
- 175 g graikiškas jogurtas
- 75 g becukrio baltojo šokolado
- 50 g sausainių skonio baltyminių miltelių (proteinas)
- 3 v.š. želatinos
- 2 kiviai
Paruošimo būdas
1
Pagrindas: Susmulkiname saulėgražas, kokoso drožles, žemės riešutus. Įmaišome kakavos miltelius. Įdedame becukrio sirupo ir vėl išmaišome.
2
Paruoštą masę dedamę į formą ir apklijuojame tiek formos šonus tiek dugną. Naudojama 24 cm pyrago forma.
3
Balta masė: išmaišome rikotos sūrį, graikišką jogurtą ir baltyminius miltelius. Įdedame į masę ištirpintą baltąjį šokoladą. Ištirpiname želatiną ir įpilame į masę. Gerai išmaišome ir baltą masę supilame ant formelėje iškloto šokoladinio pagrindo. Įdedame į šaldytuvą ~60min. Kai užstings, padekoruojame vaisiais.