Aprašymas
Labai skani fokačia su kriaušėmis ir sūriu. Tiks prie salotų, sriubos ar kaip užkandis. Skaniausia yra šilta.
Ingredientai
- 80 g ryžių miltų
- 50 g grikių miltų
- 60 g kukurūzų miltų
- 30 g. avinžirnių miltų
- 40 g tapijokos krakmolo
- 30 g migdolų miltų
- 15 g balkšvojo gysločio sėklų luobelių miltų
- 300 g vandens
- 1 a.š. kepimo miltelių su kaupu
- Žiupsnis druskos
- Kriaušės
- Pelėsinis sūris
- Medus
Paruošimo būdas
1
Supjaustome kriaušes ir sūrį.
2
Dubenyje sumaišome sausus ingredientus (išskyrus druską).
3
Druską ištirpiname vandenyje.
4
Į sausą mišinį pilame vandenį ir šluotelę išmaišome. Kai tešlą sutirštės, pabaigiame maišyti silikonine mentele.
5
Tešlą padaliname į 2 dalis.
6
Stalą apibarstome miltais ir iškočiojame arba suformuojame rankomis.
7
Ant viršaus išdėliojame kriaušes ir sūrį. Uždengiame tešla. Ant viršaus vėl išdėliojame kriaušes ir sūrį.
8
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
9
Tiekiant galima aplieti medumi.