Fritata su moliūgais ir feta – greitas ir gardus pusryčių ar vakarienės patiekalas.
- 3 v.š. aliejaus
- 2 skiltelių česnako
- 1 nedidelio svogūno
- 100 g špinatų
- 5 kiaušinių
- 100 g graikiško jogurto
- 70 g fetos sūrio
- 150 g moliūgo pjaustyto kubeliais
- Pipirų ir druskos
- Saujos petražolių
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
Moliūgą sudedame į kepimo skardą, apšlakštome aliejumi, apibarstome druska, pipirais. Kepame 20 minučių, 180 laipsnių temperatūroje.
Kol moliūgas kepa pasiruošiame kitus ingredientus. Kiaušinius išplakame su jogurtu, pagardiname druska ir pipirais.
Svogūnus, česnakus, petražoles, fetą susmulkiname.
Keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus aliejaus. Sudedame svogūnus, pakepiname kelis minutes. Suberiame česnakus, nuplautus špinatus ir maišant kepiname 5 minutes.
Į keptuvę sudedame apkeptus moliūgus, supilame išplaktus kiaušinius, apibarstome feta ir petražolėmis.
Dedame į orkaitę, kepame 15-18 minučių, 180 laipsnių temperatūroje.