Gaivus tortas su avietėmis

Autorius
Samanta
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
1 h+ šaldymo laikas
Porcijos
1 Tortas
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Gaivus tortas su avietėmis, citriniu kremu ir baltojo kremo pertepimu. Tiks bet kokiai progai!

Ingredientai

Biskvitas:

  • 60 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • 50 g cukraus
  • Šiek tiek vanilinio cukraus
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės (naudojau laimo)
  • 2 v. š. aliejaus
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • Smulkintų pistacijų pagal poreikį

Baltas kremas:

  • 200 g kreminio sūrio
  • 200 ml grietinėlės  (35% riebumo)
  • 180 g kreminės ar desrtinės varškės
  • Cukraus pudros pagal skonį

Citrinų kremas:

  • 2 trynių
  • 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
  • 2 v.š. cukraus
  • 20 g sviesto
  • 2 lapelių želatinos

Aviečių kremas:

  • 250 g aviečių tyrės
  • 20 g cukraus (arba pagal skonį)
  • 3 lapelių želatinos
  • Pertepimui gaminto kremo ( dėjau nesvėrus kas liko)
Paruošimo būdas
1

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standumo kol bus ištirps cukrus apie 8-10 min. Įmaišyti aliejų, nutarkuotą citrinos žievelę, įsijoti miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaisšyti su mentele kabinat nuo dugno į viršų. Sudėti smulkintas pistacijas ir lengvai permaičius tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklota formą. Kepti 160 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes.

2

Kremus ruošiau kol vėso iškeptas biskvitas.

Gaminam citrinų kremą. Trynius, cukrų, citrinos sultis, tarkuotą citrinos žievelę sumaišyti, supilti į nedidelį puodą ir pakaitinti nuolat maišant kol sutirštės, sudėti sviestą, įdėti išmirkytus 2 lapelius želatinos ir viską išmaišyti.

3

Gaminam aviečių kremą. Aviečių tyrę pakaitinti su cukrumi, įdėti išmirkytus 3 želatinos lapelius ir viską išmaišius leisti atvėsti ir tuomet dėti į šaldytuvą, kad vos pastingtų. Suplakti ir įmaišyti balto kremo.

4

Baltam kremui skirtus produktus sumaišyti ir paplakti iki vientisos masės. Sutepti perpjautą biskvitą dedant balto kremo (pasiliekant įmaišymui į aviečių tyrę) tada antrą biskvitą. Ant viršaus supilti citrininį kremą ir dėti į šaldytuvą kol sustings. Vėliau ant sustingusio kremo pilti aviečių kremą ir vėl dėti į šaldytuvą ar trumpam į šaldiklį.  Skaniausias pastovėjęs per naktį šaldytuve.

 

 

 

*forma 18 cm