Gaivus tortas su avietėmis, citriniu kremu ir baltojo kremo pertepimu. Tiks bet kokiai progai!
Biskvitas:
- 60 g miltų
- 3 kiaušinių
- 50 g cukraus
- Šiek tiek vanilinio cukraus
- 1 citrinos tarkuotos žievelės (naudojau laimo)
- 2 v. š. aliejaus
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- Smulkintų pistacijų pagal poreikį
Baltas kremas:
- 200 g kreminio sūrio
- 200 ml grietinėlės (35% riebumo)
- 180 g kreminės ar desrtinės varškės
- Cukraus pudros pagal skonį
Citrinų kremas:
- 2 trynių
- 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
- 2 v.š. cukraus
- 20 g sviesto
- 2 lapelių želatinos
Aviečių kremas:
- 250 g aviečių tyrės
- 20 g cukraus (arba pagal skonį)
- 3 lapelių želatinos
- Pertepimui gaminto kremo ( dėjau nesvėrus kas liko)
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standumo kol bus ištirps cukrus apie 8-10 min. Įmaišyti aliejų, nutarkuotą citrinos žievelę, įsijoti miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaisšyti su mentele kabinat nuo dugno į viršų. Sudėti smulkintas pistacijas ir lengvai permaičius tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklota formą. Kepti 160 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes.
Kremus ruošiau kol vėso iškeptas biskvitas.
Gaminam citrinų kremą. Trynius, cukrų, citrinos sultis, tarkuotą citrinos žievelę sumaišyti, supilti į nedidelį puodą ir pakaitinti nuolat maišant kol sutirštės, sudėti sviestą, įdėti išmirkytus 2 lapelius želatinos ir viską išmaišyti.
Gaminam aviečių kremą. Aviečių tyrę pakaitinti su cukrumi, įdėti išmirkytus 3 želatinos lapelius ir viską išmaišius leisti atvėsti ir tuomet dėti į šaldytuvą, kad vos pastingtų. Suplakti ir įmaišyti balto kremo.
Baltam kremui skirtus produktus sumaišyti ir paplakti iki vientisos masės. Sutepti perpjautą biskvitą dedant balto kremo (pasiliekant įmaišymui į aviečių tyrę) tada antrą biskvitą. Ant viršaus supilti citrininį kremą ir dėti į šaldytuvą kol sustings. Vėliau ant sustingusio kremo pilti aviečių kremą ir vėl dėti į šaldytuvą ar trumpam į šaldiklį. Skaniausias pastovėjęs per naktį šaldytuve.
*forma 18 cm