Granola su riešutų sviestu

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
15 min.
Porcijos
4-5
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Granola su riešutų sviestu – viena mano mėgstamiausių. Ji puikiai tinka greitiems pusryčiams ar užkandžiui. Ją galima tiekti su jogurtu, pienu, kefyru, pasukomis. Dėti mėgstamas uogas ar vaisius.

Ingredientai
  • 3 stiklinių (320 g) avižinių dribsnių
  • 1/2 stiklinės (60 g) saulėgrąžų sėklų
  • 2 v.š. aguonų sėklų
  • 1/2 stiklinės (120 ml) natūralaus riešutų sviesto
  • 1/3 stiklinės (80 ml) skysto medaus ar klevų sirupo
  • Žiupsnio druskos
Paruošimo būdas
1

Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros. Naudojame funkciją su vėjeliu.

2

Dubenyje sumaišome avinžinius dribsnius su saulėgrąžų sėklomis, druska ir aguonomis.

3

Atskirame dubenyje sumaišome riešutų sviestą su medumi/klevų sirupu. Masė gaunasi gana tiršta, tokia ir turi būti.

4

Riešutų sviesto masę sumaišome su avižiniais drisbsniais. Gautą masę sudedame ant skardos, patiestos kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome.

5

Kepam 5-7 min., 170 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos.