Aprašymas
Granola su riešutų sviestu – viena mano mėgstamiausių. Ji puikiai tinka greitiems pusryčiams ar užkandžiui. Ją galima tiekti su jogurtu, pienu, kefyru, pasukomis. Dėti mėgstamas uogas ar vaisius.
Ingredientai
- 3 stiklinių (320 g) avižinių dribsnių
- 1/2 stiklinės (60 g) saulėgrąžų sėklų
- 2 v.š. aguonų sėklų
- 1/2 stiklinės (120 ml) natūralaus riešutų sviesto
- 1/3 stiklinės (80 ml) skysto medaus ar klevų sirupo
- Žiupsnio druskos
Paruošimo būdas
1
Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros. Naudojame funkciją su vėjeliu.
2
Dubenyje sumaišome avinžinius dribsnius su saulėgrąžų sėklomis, druska ir aguonomis.
3
Atskirame dubenyje sumaišome riešutų sviestą su medumi/klevų sirupu. Masė gaunasi gana tiršta, tokia ir turi būti.
4
Riešutų sviesto masę sumaišome su avižiniais drisbsniais. Gautą masę sudedame ant skardos, patiestos kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome.
5
Kepam 5-7 min., 170 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos.