Aprašymas
Namie pagaminta granola yra sveikiausia, fainiausia ir pati skaniausia. Traški ir kvapni grikių granola tobuliems pusryčiams.
Ingredientai
- 100 g neskrudintų grikių
- 100 g migdolų
- 30 g čija sėklų
- 20 g kokosų drožlių
- 1 a.š. maltocinamono
- 1/4 a.š. malto muskato riešuto
- 10 g kokosų aliejaus
- 35 g klevų sirupo
Paruošimo būdas
1
Grikus nuplauname, užpilame švariu vandeniu (kambario temperatūros) ir paliekame 2 val.
2
Grikius nuplauname ir išdžioviname (galima palikti per naktį, o ryte pabaigti gaminti).
3
Riešutus sukapojame (nesmulkiai).
4
Dubenyje sumaišome visus ingredientus.
5
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome masę.
6
Kepame iki 160 lapisnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. (kol kepa pamaišykite 3-5 kartus).
7
Granolą atvėsiname ir suberiame į hermetinį indelį.
Pastabos: aš grikus pradėjau ruošti ryte, o pabaigiau tik kitą dieną viską. Tai gavosi daigintų grikių granola.