Grikių granola

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
30 min. + grikių džiovinimas
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Namie pagaminta granola yra sveikiausia, fainiausia ir pati skaniausia. Traški ir kvapni grikių granola tobuliems pusryčiams.

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Grikus nuplauname, užpilame švariu vandeniu (kambario temperatūros) ir paliekame 2 val.

2

Grikius nuplauname ir išdžioviname (galima palikti per naktį, o ryte pabaigti gaminti).

3

Riešutus sukapojame (nesmulkiai).

4

Dubenyje sumaišome visus ingredientus.

5

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome masę.

6

Kepame iki 160 lapisnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. (kol kepa pamaišykite 3-5 kartus).

7

Granolą atvėsiname ir suberiame į hermetinį indelį.

 

Pastabos: aš grikus pradėjau ruošti ryte, o pabaigiau tik kitą dieną viską. Tai gavosi daigintų grikių granola.