Grikių košė su pievagrybiais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
20 min.
Porcijos
3-4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Grikių košė su pievagrybiais ir saulėjes džiovintais pomidorais – maistingas, sotus ir sveikas pusyčių patiekalas.

Ingredientai
  • 140 g grikių kruopų
  • 300 g pievagrybių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • Saujos lapinių kopūstų (galima keisti špinatais)
  • 10 vnt. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 1 a.š. provanso žolelių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1

Pievagrybius supjaustome riekelėmis, svogūną ir česnaką smulkiais kvadratėliais.

2

Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame svogūną, česnaką ir pakepiname kelias minutes. Į keptuvę sudedame pievagrybius ir kepame kol jie pradės gelsti. Sudedame smulkintus lapinius kopūstus, apibarstome druska, pipirais. Viską gerai išmaišome ir pakepame dar kelias minutes.

3

Atskirame puode išverdame grikius.

4
Saulėje džiovintus pomidorus susmulkiname.
5

 Išvirusius grikius tiekiame su pievagrybiais, džiovintais pomidorais bei galime pagardinti mėgstamomis sėklomis!