Aprašymas
Grikių košė su pievagrybiais ir saulėjes džiovintais pomidorais – maistingas, sotus ir sveikas pusyčių patiekalas.
Ingredientai
- 140 g grikių kruopų
- 300 g pievagrybių
- 1 nedidelio svogūno
- 2 skiltelių česnako
- Saujos lapinių kopūstų (galima keisti špinatais)
- 10 vnt. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- 1 a.š. provanso žolelių
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1
Pievagrybius supjaustome riekelėmis, svogūną ir česnaką smulkiais kvadratėliais.
2
Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame svogūną, česnaką ir pakepiname kelias minutes. Į keptuvę sudedame pievagrybius ir kepame kol jie pradės gelsti. Sudedame smulkintus lapinius kopūstus, apibarstome druska, pipirais. Viską gerai išmaišome ir pakepame dar kelias minutes.
3
Atskirame puode išverdame grikius.
4
Saulėje džiovintus pomidorus susmulkiname.
5
Išvirusius grikius tiekiame su pievagrybiais, džiovintais pomidorais bei galime pagardinti mėgstamomis sėklomis!