Jogurtinė panakota su karemelizuotais obuoliais – itališkas desertas su žiemos natomis! Originaliai gaminama iš grietinėlės, bet puikiai tinka jogurtas, o augaliniam variantui ir kokosų kremas.
500 ml pieno
400 g graikiško jogurto
10 g želatinos
60 ml vandens
2 v.š. aguonų
45 g cukraus
2 v.š. citrinos sulčių
Obuoliams:
2 didesnių obuolių
2 v.š. cukraus
20 g ghee sviesto
1 v.š. citrinos sulčių
1 a.š. cinamono
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame bringti.
Pieną supilame į nedidelį puodą, suberiame cukrų ir maišydami kaitiname kol pradės kunkuliuoti. Nuimame nuo ugnies ir paliekame 10 minučių atvėsti.
Į pieną sudedame išbrinkitą želatą, išmaišome. Supilame citrinos sultis, sudedame aguonas, jogurtą ir išmaišome. Masę supilstome ir pasirinktus indelius/stiklainius/stiklines ir paliekame kelioms valandoms šaldytuve, o geriausia per naktį.
Kai panakota sustingsta pasiruošiame karamelizuotus obuolius.
Obuolius supjaustome kubeliais. Keptuvėje ištirpiname ghee sviestą, sudedame obuolius, apibarstome cukrumi ir maišydami pakepame ant nedidelės kaitros apie 5 minutes. Paruoštus obuolius apšlakštome citrinų sultimis, atvėsiname ir sudedame ant sustingusios panakotos.