Jogurtinis desertas su braškėmis ir čija sėklomis

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Lengvai pagaminamas, skanus jogurtinis desertas. Puikiai tiks jūsų pusryčiams. O jei vaikai nevalgo avokadų, šis desertas padės. Jie nesijaučia ir suteikia nuostabią kreminę tekstrūrą. Graikišką jogurtą galima pakeisti augaliniu.

Ingredientai
  • 250 g graikiško jogurto
  • 2 v.š. klevų sirupo arba medaus
  • 3 a.š. ispaninio šalavijo (čija) sėklų
  • 400 g braškių
  • 1 avokadas
  • 1 a.š. malto cinamono

 

Paruošimo būdas
1
1. Jogurtą sumaišome su sirupu ir čija sėklomis. Paliekame pastovėti, kad išbrinktų (galima pasiruošti ir iš vakaro).
2
2. Elektriniu trintuvu bananą sutriname su braškėmis, avokadu ir cinamonu.
3
3. Desertą sluoksniuojame į stiklines. Iš pradžių dedame jogurtą, ant viršaus – braškių, bananų ir avokado masę.
4
4. Papuošiame uogomis ir iškart tiekiame.