Aprašymas
Dabar niekad nekepu granolos orkaitėje, nes keptuvėje viskas daug greičiau pasigamina ir paprasčiau pamaišyti 🤭 Kakavinė granola pagardinta su šaltyje džiovintomis uogomis – super skani.
Ingredientai
- 200 g pilno grūdo avižinių dribsnių
- 50 g migdolų riekelių ar smulkintų riešutų
- 60 g kokoso drožlių
- 60 ml klevų, medaus ar kito sirupo
- 60 ml tirpinto kokosų aliejaus ar sviesto
- 2 v.š. natūralios kakavos
- Žiupsnio druskos
- 11 g liofilizuotų aviečių
- 11 g liofilizuotų mėlynių
Paruošimo būdas
1
Avižas sumaišome su kokosais, migdolais, kakava ir druska.
2
Keptuvę įkaitiname ir supilame aliejų su klevų sirupu. Kaitiname kol pradės burbuliuoti.
3
Tuomet supilame avižų masę ir ant vidutinės kaitros kepame 15 minučių, vis pamaišome.
4
Iškepusią granolą sumaišome su vaisiais ir sudedame į uždarius indelius.