Kakavinė granola keptuvėje

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
20 min
Porcijos
3-4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Dabar niekad nekepu granolos orkaitėje, nes keptuvėje viskas daug greičiau pasigamina ir paprasčiau pamaišyti 🤭 Kakavinė granola pagardinta su šaltyje džiovintomis uogomis – super skani.

Ingredientai
  • 200 g pilno grūdo avižinių dribsnių
  • 50 g migdolų riekelių ar smulkintų riešutų
  • 60 g kokoso drožlių
  • 60 ml klevų, medaus ar kito sirupo
  • 60 ml tirpinto kokosų aliejaus ar sviesto
  • 2 v.š. natūralios kakavos
  • Žiupsnio druskos
  • 11 g liofilizuotų aviečių
  • 11 g liofilizuotų mėlynių
Paruošimo būdas
1

Avižas sumaišome su kokosais, migdolais, kakava ir druska.

2

Keptuvę įkaitiname ir supilame aliejų su klevų sirupu. Kaitiname kol pradės burbuliuoti.

3

Tuomet supilame avižų masę ir ant vidutinės kaitros kepame 15 minučių, vis pamaišome.

4

Iškepusią granolą sumaišome su vaisiais ir sudedame į uždarius indelius.