Karamelė iš datulių ir riešutų sviesto

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
15 min
Porcijos
200 g
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Kitokia, bet labai skani karamelė! Puikiai tiks tortų glajams, sausainių gardinimui ar blynų užpilui.

Ingredientai
  • 16 datulių, šviežių ir be kauliukų
  • 100 g žemės riešutų sviesto (turi būti 100% riešutų sviestas)
  • Žiupsnio druskos
  • 100 ml augalinio pieno (tinka ir vanduo)
Paruošimo būdas
1

Visus ingredientus sudedame į maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

2

Sutrintą masę supilame į puodą ir paverdame apie 5 minutes, kol patamsės. Verdant reikia pastoviai maišyti.

3

Supilstome į stiklainiukus ir laikome šaldytuve.

 

Galima karamelę gardinti įvairiais prieskoniais, tokiais kaip cinamonas, muskatas imbieras, gvazdikėliai.