Aprašymas
Fantastiško skonio ir puikios konsistencijos ledai. Namie pagaminti labai lengva, o didžiausias pliusame tame, kad šaldant akvafabos ledus nereikia maišyti kas 30 minučių.
Ingredientai
- 100 g akvafabos (skysčio nuo konservuotų avinžirnių)
- 30 g cukraus pudros (kokosų, cukranendrių cukraus)
- 1/2 a.š. ksantano dervos (nebūtinai)
- 1/2 a.š. vyno akmens miltelių (arba 1/5 a.š. citrinos rūgšties + žiupsnis druskos)
- 1/2 a.š. malto cinamono
- 1 a.š. tirpios kavos
- 30 g smulkiai sutarkuoto juodojo šokolado
Paruošimo būdas
1
Į plakimo indą pilame akfavabą, beriame ksantano dervos ir vyno akmens miltelius. Plakame tol, ko susidarys standžios putos.
2
Cukraus pudrą permaišome su kava ir cinamonu.
3
Plakant beriame po 1 šaukštą cukraus pudros į akvafabą.
4
Imaišome šokoladą.
5
Masę supilame į formą, uždengiame plėvelę i dedame į šaldiklį.
6
Ledus dedame į formeles, papuošiame šokoladu ir tiekiame.