Kavos skonio ledai su šokoladu

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
20 min. + šaldymas
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Fantastiško skonio ir puikios konsistencijos ledai. Namie pagaminti labai lengva, o didžiausias pliusame tame, kad šaldant akvafabos ledus nereikia maišyti kas 30 minučių.

Ingredientai
  • 100 g akvafabos (skysčio nuo konservuotų avinžirnių)
  • 30 g cukraus pudros (kokosų, cukranendrių cukraus)
  • 1/2 a.š. ksantano dervos (nebūtinai)
  • 1/2 a.š. vyno akmens miltelių (arba 1/5 a.š. citrinos rūgšties + žiupsnis druskos)
  • 1/2 a.š. malto cinamono
  • 1 a.š. tirpios kavos
  • 30 g smulkiai sutarkuoto juodojo šokolado
Paruošimo būdas
1

Į plakimo indą pilame akfavabą, beriame ksantano dervos ir vyno akmens miltelius. Plakame tol, ko susidarys standžios putos.

2

Cukraus pudrą permaišome su kava ir cinamonu.

3

Plakant beriame po 1 šaukštą cukraus pudros į akvafabą.

4

Imaišome šokoladą.

5

Masę supilame į formą, uždengiame plėvelę i dedame į šaldiklį.

6

Ledus dedame į formeles, papuošiame šokoladu ir tiekiame.