Aprašymas
Pikantiški keksiukai iš avinžirnių miltų, daržovių ir kefyro. Puikus ir sveikas užkandis! Labai skanūs ir greitai pagaminami.
Ingredientai
- 200 g moliūgų tyrės
- 2 saujų špinatų
- 2 v.š. saulėgrąžų
- 2 kiaušinių
- 200 g kefyro
- 200 g avinžirnių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 100 g fetos sūrio
- 30 g tarkuoto fermentinio sūrio
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. pipirų
- 1 a.š. ciberžolės
- 1/2 a.š. kumino miltelių
Paruošimo būdas
1
Kiaušinus išplakame ir sumaišome su kefyru ir moliūgų tyre.
2
Atskirame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais.
3
Saujus ingredientus sumaišome su kiaušinių mase. Sudedame sėklas, pjaustytą fetos sūrį, fermentinį sūrį ir špinatus. Viską gerai išmaišome.
4
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių, keksiukų formeles ištepame aliejumi.
5
Tešlą sudedame į paruoštas formeles ir kepame 30-35 minutes, 180 laipsnių orkaitėje.