Keksiukai iš avinžirnių miltų, feta ir moliūgais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
40 min
Porcijos
12 vnt
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Pikantiški keksiukai iš avinžirnių miltų, daržovių ir kefyro. Puikus ir sveikas užkandis! Labai skanūs ir greitai pagaminami.

Ingredientai
  • 200 g moliūgų tyrės
  • 2 saujų špinatų
  • 2 v.š. saulėgrąžų
  • 2 kiaušinių
  • 200 g kefyro
  • 200 g avinžirnių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g fetos sūrio
  • 30 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. pipirų
  • 1 a.š. ciberžolės
  • 1/2 a.š. kumino miltelių
Paruošimo būdas
1

Kiaušinus išplakame ir sumaišome su kefyru ir moliūgų tyre.

2

Atskirame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais.

3

Saujus ingredientus sumaišome su kiaušinių mase. Sudedame sėklas, pjaustytą fetos sūrį, fermentinį sūrį ir špinatus. Viską gerai išmaišome.

4

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių, keksiukų formeles ištepame aliejumi.

5

Tešlą sudedame į paruoštas formeles ir kepame 30-35 minutes, 180 laipsnių orkaitėje.