Aprašymas
Keptas kalafioras – tikras atradimas! Paprasta, skanu ir visiškai nesudėtinga. Tiekti tinka prie įvairių mėsos, žuvies ar ankštinių patiekalų.
Ingredientai
- 1 kalafioro galvos
- 3 v.š. ghee sviesto
- 1 a.š. garstyčių
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 1 smulkintos česnako skiltelės
- 1/2 a.š. druskos
- 1/4 a.š. pipirų
Paruošimo būdas
1
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2
Dideliame puode užverdame vandenį. Kalafiorą nuplauname, nuimame lapus ir dedame į puodą. Verdame 6 minutes.
3
Garstyčias sumaišome su prieskoniais ir tirpintu ghee sviestu. Žiedinio kopūsto galvą dedame į kepimo skardą ant kepimo popieriaus. Teptuku aptepame prieskonių mišiniu ir kepame orkaitėje apie 40 minučių.
4
Iškepusį kalafiorą spaustome žiedinėliais ir gardiname šviežiomis žolelėmis. Puikiai tinka pertražolės, rozmarinai ar bazilikai.