Keptas kalafioras

Autorius
SveikasReceptas.lt
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
10 min + kepimas
Porcijos
1 kalafioras
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Keptas kalafioras – tikras atradimas! Paprasta, skanu ir visiškai nesudėtinga. Tiekti tinka prie įvairių mėsos, žuvies ar ankštinių patiekalų.

Ingredientai
  • 1 kalafioro galvos
  • 3 v.š. ghee sviesto
  • 1 a.š. garstyčių
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 1 smulkintos česnako skiltelės
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
Paruošimo būdas
1

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2

Dideliame puode užverdame vandenį. Kalafiorą nuplauname, nuimame lapus ir dedame į puodą. Verdame 6 minutes.

3

Garstyčias sumaišome su prieskoniais ir tirpintu ghee sviestu. Žiedinio kopūsto galvą dedame į kepimo skardą ant kepimo popieriaus. Teptuku aptepame prieskonių mišiniu ir kepame orkaitėje apie 40 minučių.

4

Iškepusį kalafiorą spaustome žiedinėliais ir gardiname šviežiomis žolelėmis. Puikiai tinka pertražolės, rozmarinai ar bazilikai.