Aprašymas
Besiruošiant didžiausioms metų šventėms, išbandžiau dar vieną pyrago receptą. Lengvai ir greitai pagaminamas, skanus ir yra vietos improvizacijai!
Ingredientai
- 2 st. manų kruopų (pilno grūdo)
- 1 st. kokosų drožlių
- 1/2 st. rudojo cukraus
- 1 a.š. malto cinamono
- 1/2 st. aguonų
- 1 st. pieno
- 150 g tirpinto sviesto
- 100 g razinų
- 2 obuoliai
- Citrinų sultys
Paruošimo būdas
1
Obuolį nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais ir apšlakstome citrinos sultimis.
2
Dideliame dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus.
3
Pilame pieną, sviestą ir gerai išmaišome.
4
Beriame razinas, obuolius ir permaišome.
5
Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
6
Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
Pastabos:
- Kepimo forma 26-28 cm.
- Jei neturite pilno grūdo manų kruopų, naudokite įprastas tik papildomai įdėkite grikių, avižų, kviečių gemalų arba sėlenų 2-3 v.š. Atitinkamai pamažinkite manų kruopų.
- Stiklinė – 250 ml.