Krekeriai be glitimo

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
50 min.
Porcijos
1 skarda
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Traškūs ir labai skanūs krekeriai be glitimo. Šiuos krekerius galima tiekti su humusu ir kitomis užtepėlėmis, prie sriubos ar salotų.

Ingredientai
  • 80 g. avinžirnių miltų
  • 110 g. ryžių miltų
  • 45 g. sezamų sėklų
  • 45 g. juodųjų sezamų sėklų
  • 20 g. ispaninio šalavijo sėklų
  • 150 g. vandens
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • ½ a.š. malto kumino
  • ½ a.š. ciberžolės miltelių
  • 1/8 a.š. druskos
Paruošimo būdas
1

Suberiame į dubenį sausus ingredientus ir permaišome.

2

Įpilame 100 ml vandens ir išmaišome. Toliau pilame pagal poreikį tol, kol tešla sušoks į vientisą kamuoliuką.

3

Įpilame 100 ml vandens ir išmaišome. Toliau pilame pagal poreikį tol, kol tešla sušoks į vientisą kamuoliuką.

4

Tešlą plonai (1-2 mm) iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų.

5

Tešlą dedame ant kepimo skardos ir įpjauname norimo dydžio ir formos gabaliukais.

6

Krekerius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.

7

Pilnai atvėsiname ir nukeliame nuo skardos.