Kūčiukai iš migdolų miltų

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
10 min+šaldymas ir kepimas
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Kūčiukai iš migdolų miltų! Jau šiuos kūčiukus kepu 3 metus iš eilės ✨ Man jie tokie skanūs, tad primenu ir jums receptą ☺️ Tiesa, vietoj chia sėklų galima naudoti ir kiaušinį, bet su sėklomis gaunasi traškesni!

Ingredientai
  • 150 g migdolų miltų
  • 1 a.š. klevų sirupo ar medaus
  • Žiupsnio druskos
  • 2 v.š. tirpinto kokosų aliejaus ar sviesto
  • 2 v.š. aguonų
  • 2 v.š. chia sėklų (28 g) +6 v.š. vandens (80 ml)
Paruošimo būdas
1

 Chia sėklas užpilame vandeniu ir paliekame bringti 5 minutėms.

2

Visus ingredientus sumaišome ir rankomis suformuojame rutulį, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldymo kamerą 20 minučių.

3

Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių.

4

Iš atšalusios tešlos suformuojame volelius ir supjaustome gabalėliais.

5

Kepame 8-12 minučių, 170 laipsnių temperatūroje, kol gražiais apskrus. Būtinai atvėsiname prieš skanaujant.

  1. RiRi

    Labai trapi tešla gavosi, neina net normaliai suformuoti, byra… manau reikia vistiek bent jau maišyti su kitais miltais ar kažką. Iškepus tai irgi… Norėtųsi bent vos vos kietesnių. Aš asmeniškai jei dar daryčiau, tai maišyčiau dvejus miltus, nebedėčiau druskos ir dėčiau truputį daugiau sirupo, bet čia jau asmeninis skonio reikalas. O taip tai tas migdolinis-kokosinis poskonis visai fainai.

    • Kadangi tešla be kiaušinių ji sunkiau formuojasi, bet reikia nebijoti jos gerai suspausti prieš šaldymą ir niekas taip netrupės ir būtinai pamirkyti čija sėklas, kad tinkamai sulipintų 🙂

  2. RENATA

    Man gavosi gera tešla visai netrapi ,dariau viska tiksliai pagal recepta.Labai skanus gavosi.