Aprašymas
Labai gardus, kvepiantis apelsinais keksas.
Ingredientai
- 200 g miltų (Pilno grūdo)
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 4 vnt. kiaušinių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 100 g rudojo cukraus
- 170 g minkšto sviesto
- 50 g rudojo cukraus
- 1 a.š. malto cinamono
- 50 g maltų graikinių riešutų
- 50 g maltų lazdynų riešutų
- 2 v.š. apelsinų sulčių
- žiupsnelio druskos
Paruošimo būdas
1
Ikaitintkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą (10×22 cm) išklokite kepimo popieriumi.
2
Riešutus sumaišykite su cinamonu ir 50 g rudojo cukraus.
3
Sviestą išsukite su 100g cukraus iki purios masės. Įplakite visus kiausinius po vieną. Įberkite druskos.
4
Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Išmaisykite. Atskiruose dubenyse 1/3 tešlos sumaišykite su riešutais, o 2/3 su apelsinų sultimis.
5
Į formą dėkite sluoksniuodami po kelis saukstus abiejų tešlų.
6
Kepkite apie 50 min. Iškepus ataušinti.