Lašišos sriuba su kokosų pienu

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
30
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Šaltuoju metu laiku norisi valgyti šiltas ir sočias sriubas. Lašišos sriuba su kokosų pienu būtent tokia ir yra – soti, šildanti ir paprastai pagaminama. Vietoj kokosų galite naudoti į įprastą karvės pieno grietinėlę.

Ingredientai
  • 500 g lašišos filė
  • 5 vnt. bulvių
  • 3 vnt. morkų
  • 1 vnt. svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 200 g šaldytų žirnelių
  • 1,5 l verdančio vandens
  • Kelių lauro lapų
  • 1/2 a.š. ciberžolės
  • 1/4 a.š. raudonosios paprikos miltelių
  • 1/4 a.š. kajeno paprikos miltelių
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 250 ml kokosų grietinėlė (18% riebumo)
  • Šviežių krapų patiekimui
  • Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1

Morkas, bulves, svogūnus, česnakus nulupame ir supjaustome nedideliais kvadratėliais.

2

Lašišos filė supjaustome į didesnius kvadratėlius.

3

Puode įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus, česnakus ir prieskonius. Pakepiname kelias minutes, sudedame morkas, pamaišome ir dar pakepiname kelias minutes.

4

Į puodą supilame vandenį, suberiame bulves, lauro lapus, uždengiame ir paliekame virti 15 min.

5

Į puodą sudedame žirnelius, lašišą, uždengiame įr paverdame dar penkias minutes. Supilame kokosų pieną ir paverdame dar 2-3 minutes. Pačioje pabaigoje pasūdome ir tiekiame su šviežiais krapais.