Šaltuoju metu laiku norisi valgyti šiltas ir sočias sriubas. Lašišos sriuba su kokosų pienu būtent tokia ir yra – soti, šildanti ir paprastai pagaminama. Vietoj kokosų galite naudoti į įprastą karvės pieno grietinėlę.
- 500 g lašišos filė
- 5 vnt. bulvių
- 3 vnt. morkų
- 1 vnt. svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 200 g šaldytų žirnelių
- 1,5 l verdančio vandens
- Kelių lauro lapų
- 1/2 a.š. ciberžolės
- 1/4 a.š. raudonosios paprikos miltelių
- 1/4 a.š. kajeno paprikos miltelių
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 250 ml kokosų grietinėlė (18% riebumo)
- Šviežių krapų patiekimui
- Druskos ir pipirų
Morkas, bulves, svogūnus, česnakus nulupame ir supjaustome nedideliais kvadratėliais.
Lašišos filė supjaustome į didesnius kvadratėlius.
Puode įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus, česnakus ir prieskonius. Pakepiname kelias minutes, sudedame morkas, pamaišome ir dar pakepiname kelias minutes.
Į puodą supilame vandenį, suberiame bulves, lauro lapus, uždengiame ir paliekame virti 15 min.
Į puodą sudedame žirnelius, lašišą, uždengiame įr paverdame dar penkias minutes. Supilame kokosų pieną ir paverdame dar 2-3 minutes. Pačioje pabaigoje pasūdome ir tiekiame su šviežiais krapais.