Lęšių ir moliūgų sriuba su kokosų pienu

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
50 min.
Porcijos
8
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Atėjus rudeniui mūsų namai dar labiau pakvimpa prieskoniais. Verdamos skaniausios šildančios sriubos, gaminami aromatingi troškiniai ir kepami gardžiausi pyragai.

Lęšiai vertinami dėl sėklose esančių baltymų, kurių yra daugiau nei mėsoje, angliavandenių, ląstelienos ir mineralinių medžiagų. Juose yra daug baltymų, nepakeičiamų aminorūgščių izoleucino ir lizino, folato, vitamino B1 ir mineralų. Lęšiai taip pat yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl jie itin svarbūs vegetarams. Be to, lęšiai daugiausia iš ankštinių augalų turi folio rūgšties. Jie laikomi ekologišku produktu, nes nekaupia nitratų, radionuklidų ir kitų toksinių medžiagų.

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Paruošiame prieskonius.

2

Supjaustome saliero stiebus.

3

Kubeliais supjaustome moliūgą.

4

Smulkiai supjaustome imbierą.

5

Puode įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame prieskonius ir maišant kepame 3-5 sekundes. Dedame salierą, moliūgą ir maišant kepame 5 minutes

6

Beriame nuplautus lešius ir maišant kepame 2-3 minutes. Įpilame 500 ml sultinio arba vandens, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 20-30 minučių.

7

Į puodą pilame kokosų pieną, pagardiname druska, užverdame ir verdame 5-10 minučių.

8

Sriubą sutriname maisto smulkintuvu (nebūtinai).

9

Išpilstome į lėkštes, pagardiname moliūgo sėklomis, džiūvėsėliais ar kt. ir tiekiame.

 

Pastabos: vietoje asafetidos galite naudoti svogūną arba česnaką.