Aprašymas
Labai skanūs, sotūs lęšių kukuliai.
Ingredientai
- 150 g raudonųjų lęšių
- 125 g ryžių
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 2 v.š. maltų linų sėmenų
- 500 ml pomidorų sulčių arba passatos
- 100-200 ml vandens
- 1 a.š. džiovinto baziliko
- 1/2 a.š. česnako miltelių
- 1/2 a.š. rūkytos paprikos
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Aliejus kepimui
Paruošimo būdas
1
Ryžius ir lęšius išverdame atskirai.
2
Morką stambiai sutarkuojame, svogunūs supjaustome kubeliais ir apkepiname.
3
Į dubenį dedame lęšius, ryžius, pusę kepintų morkų su svogūnais, linų sėmenis, prieskonius ir išmaišome.
4
Formuojame nedidelius kukulius ir dedame į keptuvę.
5
Passatą sumaišome su vandeniu, pagardiname druska ir pipirais (galite papildomai dėti lauro ar kario lapų, gardinti mėgtamausiais prieskonių mišiniais). Užpilame kukulius.
6
Troškiname ant vidutinės ugnies 20 min.
7
Tiekiame su šviežių daržovių salotomis.