Lęšių kukuliai

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
40 min.
Porcijos
6
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai skanūs, sotūs lęšių kukuliai.

Ingredientai
  • 150 g raudonųjų lęšių
  • 125 g ryžių
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 2 v.š. maltų linų sėmenų
  • 500 ml pomidorų sulčių arba passatos
  • 100-200 ml vandens
  • 1 a.š. džiovinto baziliko
  • 1/2 a.š. česnako miltelių
  • 1/2 a.š. rūkytos paprikos
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Aliejus kepimui
Paruošimo būdas
1

Ryžius ir lęšius išverdame atskirai.

2

Morką stambiai sutarkuojame, svogunūs supjaustome kubeliais ir apkepiname.

3

Į dubenį dedame lęšius, ryžius, pusę kepintų morkų su svogūnais, linų sėmenis, prieskonius ir išmaišome.

4

Formuojame nedidelius kukulius ir dedame į keptuvę.

5

Passatą sumaišome su vandeniu, pagardiname druska ir pipirais (galite papildomai dėti lauro ar kario lapų, gardinti mėgtamausiais prieskonių mišiniais). Užpilame kukulius.

6

Troškiname ant vidutinės ugnies 20 min.

7

Tiekiame su šviežių daržovių salotomis.