Lęšių tortilijos

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
15 min.
Porcijos
3-4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Namuose greitai ir paprastai pasigaminkite lęšių tortilijas. Prireiks tik kelių ingredientų! Tinka asmenims, kurie netoleruoja glitimo ar serga celiakija.

Ingredientai
  • 1 (150 g) stiklinės raudonųjų lęšių
  • 1 stiklinės vandens
  • 1 a.š. provanso žolelių
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
Paruošimo būdas
1

Lęšius palikite mirkti per naktį arba bent kelioms valandoms.

2

Nuo lęšių nupilkite likusį vandenį, praskalaukite.

3

Lęšius dėkite į maisto kokteilinę, užpilkite vandeniu (1 stikline), sudėkite prieskonius ir sutrinkite iki vientisos, gana skystos konsistencijos.

4

Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Dėkite kelis šaukštus lęšių masės. Kepkite ant vidutinės kaitros ir neskubėkite apversti.

5

Tiekite su mėgstamais priedais!