Lęšių troškinys su moliūgais ir perlinėmis kruopomis tiks pietums ar vakarienei. Raudonieji lęšiai greitai išverda ir turi nemaža kiekį baltymų. Sveikatai palankus maitinimasis rekomenduoja mažiausiai 3 kartus per savaitę vartoti ankšinių daržovių!
- 150 g raudonųjų lęšių
- 170 g perlinių kruopų
- 2 vidutinių morkų
- 300 g moliūgo
- 1 litro verdančio vandens
- 2 lauro lapelių
- 1 a.š. ciberžolės miltelių
- 1 vnt. svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 2 a.š. persilado prieskonių
- 2 v.š. aliejaus
- druskos
Svogūną, česnakus, morkas supjaustome smulkiais gabaliukais. Puode įkaitiname aliejų sudedame svogūną, česnaką, morką ir maišydami pakepiname kelias minutes.
Lęšius nuplauname po šaltu vandeniu ir kartu su perlinėmis kruopomis, lauro lapais sudedame į puodą, supilame vandenį ir paliekame virti 15 minučių ant vidutinės kaitros. Nepamirštame vis pamaišyti.
Moliūga supjaustome nedideliais kabalėliais. Sudedame į apvirusias kruopas su lęšiais. Suberiame likusius prieskonius ir dar verdame 15 minučių kol kruopos bus išvirusios. Pabaigoje pagardiname druska.