Lęšių troškinys su moliūgais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
10 min. + troškinimas
Porcijos
2-3
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Lęšių troškinys su moliūgais ir perlinėmis kruopomis tiks pietums ar vakarienei. Raudonieji lęšiai greitai išverda ir turi nemaža kiekį baltymų. Sveikatai palankus maitinimasis rekomenduoja mažiausiai 3 kartus per savaitę vartoti ankšinių daržovių!

Ingredientai
  • 150 g raudonųjų lęšių
  • 170 g perlinių kruopų
  • 2 vidutinių morkų
  • 300 g moliūgo
  • 1 litro verdančio vandens
  • 2 lauro lapelių
  • 1 a.š. ciberžolės miltelių
  • 1 vnt. svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 a.š. persilado prieskonių
  • 2 v.š. aliejaus
  • druskos

 

Paruošimo būdas
1

Svogūną, česnakus, morkas supjaustome smulkiais gabaliukais. Puode įkaitiname aliejų sudedame svogūną, česnaką, morką ir maišydami pakepiname kelias minutes.

2

Lęšius nuplauname po šaltu vandeniu ir kartu su perlinėmis kruopomis, lauro lapais sudedame į puodą, supilame vandenį ir paliekame virti 15 minučių ant vidutinės kaitros. Nepamirštame vis pamaišyti.

3

Moliūga supjaustome nedideliais kabalėliais. Sudedame į apvirusias kruopas su lęšiais. Suberiame likusius prieskonius ir dar verdame 15 minučių kol kruopos bus išvirusios. Pabaigoje pagardiname druska.