Makaronai su burokėlių padažu

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
15
Porcijos
2
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Makaronai su burokėlių padažu – puikus patiekalas vakarienei ar pietums. Glitimo netoleruojantiems ar celiakija sergantiems asmenims tiks ir avinžirnių makaronai su šiuo padažu. Augalingam variantui vietoj fetos galima naudoti šilkinį tofu.

Šalia makaronų nepamirškite patiekti iš šviežių daržovių!

Ingredientai
  • 200 g virtų burokėlių
  • 40 g anakardžių ar graikinių riešutų
  • 1 skiltelės česnako
  • 50 g fetos arba šilkinio tofu
  • Apie 120 ml vandens (masė turi gautis kreminė)
  • Saujos petražolių
  • Saujos bazilikų
  • Druskos ir pipirų
  • 250 g viso grūdo ar kitų mėgstamų makaronų
Paruošimo būdas
1

Burokėlius supjaustome ir su kitais ingredientais sudedame į kokteilinę ar maisto trintuvą. Sutriname iki vientisos, kreminės konsistencijos.

2

Makaronus išverdame ir sumaišome su paruoštu padažu.

  1. Austėja

    Sveiki! Dėkoju už spalvingą receptą. Jį atradau NORI GALI kampanijos naujienlaiškiuose. Sakykite, prašau, ar nurodytas makaronų kiekis (250 g) – jau išvirtų? Stengiuosi kuo labiau sumažinti likučius ir makaronų per klaidą neprisivirti per daug.

    • Sveiki,

      Kiekis yra neišvirusių makaronų 🙂