Aprašymas
Tobulas desertas. Tiks lengviems pusryčiams arba kaip užkandis tarp pagrindinių valgių.
Ingredientai
- 250 g mango vaisiaus
- 50 g anakardžių riešutų
- 1/2 žaliosios citrinos sulčių
- 2 a.š. čija sėklų
- 2 a.š. sezamų sėklų
- 2 a.š. linų sėmenų
- Avietės arba kitos uogos papuošimui
Paruošimo būdas
1
Riešutus nuplauname ir pamirkome apie 2 val. (galima palikti per naktį).
2
Į maisto smulkintuvą dedame riešutus, sezamo sėklas, linų sėmenys, mangą, pilame citrinos sultys ir sutriname.
3
Įmaišome ispaninio šalavijo sėklas, permaišome ir paliekame 10-15 min. (sėklas galima susmulkinti su kitais ingredientais).
4
Dedame į indelius ir papuošiame uogomis.
Pastabos: vietoje mango, galima naudoti konservuotų mangų tyrę.