Aprašymas
Marinuotas tofu kukurūzų laiveliuose – puikus užkandis.
Ingredientai
- 150 g kietojo tofų
- 50 ml sojų padažo
- 1 v.š. ryžių acto
- 1/2 v.š. klevų sirupo
- 1/4 a.š. česnako miltelių
- 1 a.š. kukurūzų krakmolo
- Salotų lapai
- Aitrioji paprika
- Druska, juodiejį pipirai pagal skonį
- Kukurūzų laiveliai
- Aliejus kepimui
- Žalioji citrina
Paruošimo būdas
1
Tofų supjaustome nedideliais kubeliais.
2
Dubenėlyje išmaišome sojų padažą, ryžių actą, klevų sirupą, česnako miltelius ir dedame tofu. Marinuojame mažiausiai 30 min.
3
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame tofų.
4
Krakmolą sumaišome su 1-2 v.š. šalto vandens.
5
Į keptuvę pilame marinatą likusi nuo tofų, maišant pilame ištirpintą krakmolą, užverdame ir nukėliame.
6
Į kukurūzų laivelius dedame salotas, supjaustytą aitriają papriką, tofų, apliejame padažu ir apšlakstome žaliosios citrinos sultimis.