Aprašymas
Mėtinės salotos su grūdėta varške – puiku, gaivus patiekalas karštomis vasaros dienomis.
Ingredientai
- 120 g žaliųjų žirnelių
- 2 nedidelių agurkų
- 8 ridikėlių
- 80 g salotų lapų
- 150 g grūdėtos varškė
Užpilui:
- 1 citrinos sulčių
- 2 šakelių mėtų
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1
Varškę nuvarviname. Žirnelius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 5 minutėms. Susmulkiname agurkus su ridikėliais.
2
Užpilui skirtus ingredientus sumaišome, sudedame smulkintą mėtą.
3
Lėkštėje sudėliojame salotų lapus, agurkus, ridikėlius, žirnelius ir varškę.
4
Salotas gardiname paruoštu užpilu.