Mėtinės salotos su grūdėta varške

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
10
Porcijos
2
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Mėtinės salotos su grūdėta varške – puiku, gaivus patiekalas karštomis vasaros dienomis.

Ingredientai
  • 120 g žaliųjų žirnelių
  • 2 nedidelių agurkų
  • 8 ridikėlių
  • 80 g salotų lapų
  • 150 g grūdėtos varškė

Užpilui:

  • 1 citrinos sulčių
  • 2 šakelių mėtų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1

Varškę nuvarviname. Žirnelius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 5 minutėms. Susmulkiname agurkus su ridikėliais.

2

Užpilui skirtus ingredientus sumaišome, sudedame smulkintą mėtą.

3

Lėkštėje sudėliojame salotų lapus, agurkus, ridikėlius, žirnelius ir varškę.

4

Salotas gardiname paruoštu užpilu.