Migdolinis rikotos pyragas

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
1 val.
Porcijos
18 cm apvali kepimo forma
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Laba skanus, minkštas, švenus su citrinos gaidele migdolinis rikotos pyragas.

Ingredientai
  • 150 g rikotos
  • 60 g minkšto sviesto
  • 60 g cukraus pudros
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 120 g migdolų miltų
  • 1 mažos citrinos žievelė
  • Žiupsnis druskos
Paruošimo būdas
1

Atskiriame trynius nuo baltymų.

2

Cukraus pudrą išplakame su sviestu ir citrinos žievele. Dedame trynius ir rikotą, plakame kol visi ingredientai susijungs.

3

Įmaišome migdolų miltus.

4

Baltymus išplakame su žiupsniu druskos ir atsargiai įmaišome.

5

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Pilame tešlą ir išlyginame.

6

Kepame 40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

7

Ištraukiame, atvėsiname formoje. Supjaustome ir tiekiame.