Aprašymas
Tie kas gamina namuose migdolų pieną žino, kad nuo jo lieka likučių, iš kurių galima pasigaminti miltus, tepamą sūrelį ar super skanią užtepėlę! Užtepėlė puikiai tiks prie daržovių ar mėgstamo sumuštinio.
Ingredientai
- 200 g migdolų likučių nuo pieno gamybos
- 3 skiltelių česnako
- 80 ml vandens
- 60 ml alyvuogių aliejaus
- 30 ml citrinos sulčių
- 35 g tahini pastos
- 1 a.š. kumino
- 1/3 a.š. druskos
- 1/3 a.š. juodųjų pipirų
- Saujos smulkintų petražolių
Paruošimo būdas
1
Visus ingredientus sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės. Laikome šaldytuve ir suvartojame per 3 dienas.
Įdėjau dar keletą saulėje džiovintų pomidorų smulkintų, labai skanu!