Aprašymas
Taip pagamintą migdolų riešutų pastą galima naudoti sumuštiniams ar kepiniams.
Ingredientai
- 200 g migdolų riešutų
Žiupsnis druskos
Paruošimo būdas
1
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
2
Migdolus paskleidžiame ant kepimo skardoje patiesto kepimo popieriaus ir kepiname apie 10 minučių arba kol šie paruduos ir taps kvapnūs.
3
Migdolus šiek tiek atvėsiname, suberiame į smulkintuvo indą ir sumalame. Geriausia pradėti malti pasirinkus vidutinį trintuvo greitį, kol riešutai susimals iki miltų. Tuomet įjungiame stipriausią režimą ir malame iki vientisos, skystos konsistencijos.
4
Pagamintą riešutų pastą sudedame į indelį ir laikome šaldytuve.
Pastabos: riešutų pastos tirštumas priklauso nuo smulkinimo laiko. Kuo ilgiau smulkinsite, tuo skystesnė bus riešutų pasta.