Migdolų riešutų pasta

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
30 min.
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Taip pagamintą migdolų riešutų pastą galima naudoti sumuštiniams ar kepiniams.

Ingredientai
  • 200 g migdolų riešutų
    Žiupsnis druskos
Paruošimo būdas
1

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

2

Migdolus paskleidžiame ant kepimo skardoje patiesto kepimo popieriaus ir kepiname apie 10 minučių arba kol šie paruduos ir taps kvapnūs.

3

Migdolus šiek tiek atvėsiname, suberiame į smulkintuvo indą ir sumalame. Geriausia pradėti malti pasirinkus vidutinį trintuvo greitį, kol riešutai susimals iki miltų. Tuomet įjungiame stipriausią režimą ir malame iki vientisos, skystos konsistencijos.

4

Pagamintą riešutų pastą sudedame į indelį ir laikome šaldytuve.

 

Pastabos: riešutų pastos tirštumas priklauso nuo smulkinimo laiko. Kuo ilgiau smulkinsite, tuo skystesnė bus riešutų pasta.