Rikota be pieno produktų? Taip,tikrai įmanoma! Migdolų rikota gavosi puikios tekstūros ir labai skani 🙂 Gaminimas nėra sudėtingas, bet laiko tikrai užima.
- 300 g migdolų
- 880 ml vandens
- Žiupsnio druskos
- 2 v.š. obuolių acto
- Kelių riekelių citrinos žievelės
Įrankiai:
- Kokteilinė
- Termometras (pieno temperatūrai pamatuoti)
- Puodas
- Sūrmaišis ar merliukas nukošimui
- Sūrio indelis su skylutėmis
Pagaminame migdolų pieną. Riešutus užpilame vandeniu ir paliekame bringti mažiausiai 4 valandoms. Tuomet vandenį nupilame ir užpilame verdančiu vandeniu, paliekame pamirkti 15 minučių. Nuo migdolų nuimame luobeles. Migdolus sudedame į kokteilinę, užpilame vandeniu, įberiame žiupsnį druskos ir viską triname kelias minutes, kol pagaminsime pieną. Nukošiame, o migdolų likučių neišmetame! Iš jų galima pagaminti skanią užtepėlę.
Pieną supilame į puodą, įjungiame nedidelę kaitrą (viriau ties 3),po 3 minučių švelniai vieną kartą permaišome. Verdame iki 70 laipsnių temperatūros ir vėl pamaišome 2 kartus. Kai pieno temperatūra pasiekia 90 laipsnių, kaitrą išjungiame, supilame obuolių actą ir sudedame citrinos žieveles, švelniai pamaišome kelis kartus ir paliekame atvėsti 1 valandai.
Atsargiai išimame citrinos žieveles. Sūrmaišį uždedame ant aukšto stiklainio ir atsargiai nupilame masę. Paliekame varvėti 1,5 valandos.
Susidariusią masę sudedame į sūrio indelius ir paliekame per naktį šaldytuve.
Vėliau atsargiai išimame iš indėlio ir skanaujame!