Migdolų rikota

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
20 min + laukimo laikas
Porcijos
2 vienetai
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Rikota be pieno produktų? Taip,tikrai įmanoma! Migdolų rikota gavosi puikios tekstūros ir labai skani 🙂 Gaminimas nėra sudėtingas, bet laiko tikrai užima.

 

Ingredientai
  • 300 g migdolų
  • 880 ml vandens
  • Žiupsnio druskos
  • 2 v.š. obuolių acto
  • Kelių riekelių citrinos žievelės

    Įrankiai:

 

  • Kokteilinė
  • Termometras (pieno temperatūrai pamatuoti)
  • Puodas
  • Sūrmaišis ar merliukas nukošimui
  • Sūrio indelis su skylutėmis
Paruošimo būdas
1

Pagaminame migdolų pieną. Riešutus užpilame vandeniu ir paliekame bringti mažiausiai 4 valandoms. Tuomet vandenį nupilame ir užpilame verdančiu vandeniu, paliekame pamirkti 15 minučių. Nuo migdolų nuimame luobeles. Migdolus sudedame į kokteilinę, užpilame vandeniu, įberiame žiupsnį druskos ir viską triname kelias minutes, kol pagaminsime pieną. Nukošiame, o migdolų likučių neišmetame! Iš jų galima pagaminti skanią užtepėlę.

2

Pieną supilame į puodą, įjungiame nedidelę kaitrą (viriau ties 3),po 3 minučių švelniai vieną kartą permaišome. Verdame iki 70 laipsnių temperatūros ir vėl pamaišome 2 kartus. Kai pieno temperatūra pasiekia 90 laipsnių, kaitrą išjungiame, supilame obuolių actą ir sudedame citrinos žieveles, švelniai pamaišome kelis kartus ir paliekame atvėsti 1 valandai.

3

Atsargiai išimame citrinos žieveles. Sūrmaišį uždedame ant aukšto stiklainio ir atsargiai nupilame masę. Paliekame varvėti 1,5 valandos.

4

Susidariusią masę sudedame į sūrio indelius ir paliekame per naktį šaldytuve.

Vėliau atsargiai išimame iš indėlio ir skanaujame!