Rudeniu kvepiantys sausainiai. Viskas labai paprasta, bet skonis pranoksta visus lūkesčius.
- 350 g moliūgo
- 1 bananas
- 3/4 stiklinės miltų
- 3/4 stiklinės miltų (Pilno grūdo)
- 100 g tirpinto sviesto
- 50 g cukraus
- 100 g razinų
- 70 g graikinų riešutų
- 1 a.š. sodos
- 1 a.š. cinamono
- 1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
- 1/2 a.š. imbiero miltelių
- Žiupsnis druskos
Supjaustome moliūgą, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Į dubenį persijojame miltus su druska ir prieskoniais.
Sukapojame riešutus.
Razinas nuplauname ir šiek tiek pamirkome vandenyje.
Iškeptą moliūgą kartu su bananu sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
Į moliūgo-banano tyrę beriame cukrų, pilame sviestą ir gerai permaišome.
Beriame sodą ir užpilame citrinos sultimis.
Beriame miltus, riešutus, razinas ir užmaišome tirštą tešlą. Miltų gali prireikti ir daugiau, viskas priklauso nuo moliūgo sultingumo ir banano dydžio.
Sausainius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Pastabos: stiklinė 250 ml.
Daugiau sausainių receptų rasite čia.