Aprašymas
Moliūgą valgome dažniausiai virtą, keptą, trintą ar raugintą. O termiškai neapdorotą, retas kas išdrįsta paskanauti. Šįkart siūlau pasigaminti salotas su „žaliu” moliūgu.
Ingredientai
- 1 saujos porų
- 3 saujų žiedinių kopūstų
- 1 gabalo moliūgo
- 1 vieneto agurko
- pagal poreikį alyvuogių
- pagal poreikį migdolų
- pagal poreikį artišokų
- pagal poreikį saulėje džiovintų pomidorų
- pagal poreikį provanso žolelių
- pagal poreikį sezamų aliejaus
- pagal skonį citrinos sultčių
- pagal skonį persilado prieskonių
Paruošimo būdas
1
Smulkiai sukapoti porą.
2
Skustuku supjaustyti žiedinį kopūstą.
3
Juostelėmis sutarkuoti moliūgą ir agurką.
4
Visa tai skaninam persilado prieskoniais, citrinų sultimis ir sezamo aliejumi.
5
Pagardas ruošiamas iš konservuotų artišokų, alyvuogių, migdolų (mirkyti, nuvalyta odelė) džiovintų pomidorų ir provanso žolelių.