Aprašymas
Man labai patinka klasikinis humusas. Jis skanus, maistingas, baltymų bomba. Galima valgyti su duona, daržovėmis. Puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiui tarp valgių. Šį kartą nusprendžiau pabandyti su moliūgu.
Ingredientai
- 300 g konservuotų avinžirniai
- 130 g moliūgų tyrės
- 25 g tahini pastos
- 1 česnako galva (kepta orkaitėjė). Į humusą įdėjau 5 skilteles.
- 30 ml aliejus
- 15 ml citrinų sulčių
- 1 a.š. kario prieskoniai
- 2-3 v.š. akvafabos (skysčio nuo avinžirnių)
- Druska pagal skonį
Paruošimo būdas
1
Visus ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
Pastabos: kaip pagaminti moliūgo tyrę – receptas.