Moliūgų ir pomidorų čatnis (Chutney)

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
30 min.
Porcijos
1
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Prekybos centre galima nusipirkti įvairių paruoštų padažų. Pasirinkimas iš tiesų labai didelis. Tačiau namie pagaminti padažai ir žymiai skanesni, ir be abejo sveikesni. Šį padažą gaminau prie panyro kepsnelių. Buvo labai skanu!

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Paruošiame prieskonius.

2

Moliūgą sutarkuojame stambia tarka. Nuo pomidoro nulupame odelę ir supjaustome kubeliais.

3

Puode arba keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių bei kumino sėklas, uždengiame dangčiu ir palaukiame kol garstyčių sėklos nustos spragsėti. Dedame imbierą ir maišant kepame apie 20 sekundžių.

4

Į puodą dedame moliūgą, pomidorą ir įpilame 50 ml vandens. Pagardiname asafetida, aštriosios paprikos milteliais, kalendros lapeliais ir druska. Uždengiame dangčiu ir troškiname 15 min. (retkarčiais pamaišome ir jei reikia įpilame dar vandens).

5

Padažą pagardiname cukrumi, citrinos sultimis ir troškiname dar 5 min. (uždengti nereikia).

6

Padažą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės (nebūtinai).