Prekybos centre galima nusipirkti įvairių paruoštų padažų. Pasirinkimas iš tiesų labai didelis. Tačiau namie pagaminti padažai ir žymiai skanesni, ir be abejo sveikesni. Moliūgų ir pomidorų čatnis (Chutney) tiks prie panyro kepsnelių ir kitų mėgstamų jūsų patiekalų.
- 200 g moliūgo
- 1 pomidoras
- 5 g šviežio imbiero
- 1/2 a.š. kumino sėklų
- 1/4 a.š. juodųjų garstyčių sėklų
- 1 a.š. džiovintų kalendros lapelių
- 1 žiupsnelis asafetidos
- 1 žiupsnelis džiovintų čili pipirų
- 1/4 a.š. rudojo cukraus
- 1 a.š. citrinos sulčių
- Druska pagal skonį
- Aliejus kepimui
Moliūgą sutarkuojame stambia tarka. Nuo pomidoro nulupame odelę ir supjaustome kubeliais.
Puode arba keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių bei kumino sėklas, uždengiame dangčiu ir palaukiame kol garstyčių sėklos nustos spragsėti. Dedame imbierą ir maišant kepame apie 20 sekundžių.
Į puodą dedame moliūgą, pomidorą ir įpilame 50 ml vandens. Pagardiname asafetida, aštriosios paprikos milteliais, kalendros lapeliais ir druska. Uždengiame dangčiu ir troškiname 15 min. (retkarčiais pamaišome ir jei reikia įpilame dar vandens).
Padažą pagardiname cukrumi, citrinos sultimis ir troškiname dar 5 min. (uždengti nereikia).
Padažą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės (nebūtinai).