Aprašymas
Kvapnūs ir minkšti moliūgų keksiukai su riešutais ir džiovintomis uogomis
Ingredientai
- 140 g pilno grūdo miltų
- 1/2 a.š. sodos
- Žiupsnis druskos
- 1 a.š. malto cinamono
- 1 kiaušinis
- 50 g nerafinuoto cukraus
- 60 ml alyvuogių aliejaus
- 170 g moliūgų tyrės
- 60 ml apelsinų sulčių
- 40 g džiovintų spanguolių
- 20 g graikinių riešutų
- 15 g moliūgo sėklų
Paruošimo būdas
1
Kiaušinį išplakame su cukrumi.
2
Dedame moliūgų tyrę, pilame aliejų bei apelsinų sultys ir išmaišome.
3
Miltus sumaišome su prieskoniais ir soda.
4
Sujungiame dvi mases.
5
Įmaišome riešutus ir uogas.
6
Tešlą dedame į aliejumi pateptą kepimo formą.
7
Keksiukus kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.