Tai švelnaus skonio, tirpstantys burnoje pyragas. Šventiniu jį padaro šokoladinis moliūgų kremas.
- 150 g moliūgų tyrės
- 70 g klevų sirupo
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 50 g augalino pieno
- 1 v.š. obuolių acto
- 150 g miltų (pilno grūdo)
- 60 g migdolų miltų
- 1 a.š. malto cinamono
- 1/4 a.š. malto kardamono
- 2 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnis druskos
- Apelsino žievelė
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
Kremui:
- 100 g moliūgų tyrės
- 100 g juodojo šokolado
- 40 g augalinio pieno
Ruošiame tešlą: į augalinį pieną (50 g) įpilame 1 v.š. acto ir paliekame 5 min.
Dubenyje permaišome miltus su prieskoniais, druska ir kepimo milteliais.
Atskirame dunebyje permaišome moliūgo tyrę, sirupą, pieną su actu ir alyvuogių aliejų.
Sumaišome dvi mases ir užmaišome tešlą pyragui (ilgai maišyti nereikia).
Pyragą kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Pyragą pilnai atvėsiname ir tik tada išimame iš formos.
Ruošiame kremą: vandens vonelėje ištirpiname šokoladą. Įpilame kambario temperatūros pieną ir gerai permaišome. Įmaišome moliūgų tyrę. Kremą 15-30 min. pastatome į šaldytuvą.
Pyragą perjauname pusiau. Vieną pusę pertepame kremu ir uždengiame kita.
Pyragą paliekame 1-2 val. (galima palikti per naktį).
Papuošiame ir tiekiame.