Moliūgų pyragas su šokoladiniu kremu

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
2 val.
Porcijos
1 pyragas
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Tai švelnaus skonio, tirpstantys burnoje pyragas. Šventiniu jį padaro šokoladinis moliūgų kremas.

Ingredientai

Kremui:

Paruošimo būdas
1

Ruošiame tešlą: į augalinį pieną (50 g) įpilame 1 v.š. acto ir paliekame 5 min.

2

Dubenyje permaišome miltus su prieskoniais, druska ir kepimo milteliais.

3

Atskirame dunebyje permaišome moliūgo tyrę, sirupą, pieną su actu ir alyvuogių aliejų.

4

Sumaišome dvi mases ir užmaišome tešlą pyragui (ilgai maišyti nereikia).

5

Pyragą kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

6

Pyragą pilnai atvėsiname ir tik tada išimame iš formos.

7

Ruošiame kremą: vandens vonelėje ištirpiname šokoladą. Įpilame kambario temperatūros pieną ir gerai permaišome. Įmaišome moliūgų tyrę. Kremą 15-30 min. pastatome į šaldytuvą.

8

Pyragą perjauname pusiau. Vieną pusę pertepame kremu ir uždengiame kita.

9

Pyragą paliekame 1-2 val. (galima palikti per naktį).

10

Papuošiame ir tiekiame.