Moliūgų pyragas su sūrio kepure

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
45 min.
Porcijos
Kepimo forma 17*17
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Minkštas, drėgnas, kvapniais prieskoniais pagardintas pyragas. Pyrago saldumas nuostabiai dera su kreminio sūrio sūrumu.

Ingredientai
  • 110 g pilno grūdo miltų
  • 1/2 a.š. malto cinamono
  • 1/4 a.š. malto kardamono
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1/2 a.š. sodos
  • Žiupsnis druskos
  • 1 kiaušinis
  • 50 g rudojo cukraus
  • 200 g moliūgų tyrės
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 55 g kokosų aliejaus

Sūrio sluoksnis

  • 100 g kreminio sūrio
  • 1 a.š. cukraus (nebūtinai)
  • 1 mažas kiaušinis
Paruošimo būdas
1

Dubenyje permaišome miltus su prieskoniais, soda ir druska.

2

Kitame dubenyje lengvai išplaktame kiaušinį su cukrumi. Dedame moliūgo tyrę, pilame aliejų, citrinos sultys ir permaišome.

3

Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą pyragui.

4

Virštuniams sluoksniui permaišome kreminį sūrį su kiaušiniu ir cukrumi.

5

Kepimo formą ištepame sviestu ir apibarstome miltais (likučius nukratome).

6

Pilame tešlą į formą ir išlyginame paviršių.

7

Ant viršaus pilame kreminio sūrio sluoksnį.

8

Pyragą kepame, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 35 min.

9

Pyragą atvėsiname kepimo formoje 15-20 minučių. Ištraukiame ir pilnai atvėsiname ant grotelių.