Moliūgų risotto – kreminės konsistencijos ryžiai su įvairiais priedais yra vienas mėgstamiausių Italijos patiekalų. Ir jis puikiai dera su moliūgais bei špinatais.
Pasigaminti nesudėtinga, o skonis tikrai sužavės kiekvieną.
- 600-700 g moliūgo
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. druskos
- ½ a.š. juodųjų pipirų
- 100 g šviežių špinatų
- 300 g basmati ryžių
- 100 ml neriebios grietinėlės (12 proc.) (galima naudoti ir kokosų pieno)
- 1 geltonojo svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 80 g mocarelos sūrio
Gardinimui:
- Įvairių sėklų
- Šalavijo lapelių
Svogūną, česnaką, moliūgą nulupame. Moliūgą supjaustome kvadratėliais, svogūną į keturias dalis.
Paruoštas daržoves dedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi, apibarstome druska, pipirais, išmaišome ir kepame orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje, 30-35 min. kol suminkštės moliūgas.
Išverdame ryžius, nupilame nuo jų likusį vandenį.
Iškepusias daržoves sudedame į maisto trintuvą, užpilame 150 ml vandeniu ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
Gautą masę supilame į ryžių puodą, sudedame smulkintą mocarelos sūrį, supilame grietinėlę, išmaišome ir ant nedidelės kaitros kelias minutes paverdame. Į puodą sudedame špinatus, išmaišome dar verdame kelias minutes ir nuimame nuo ugnies.
Tiekiame su mėgstamomis sėklomis bei šalavijo lapeliais