Moliūgų risotto

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
30 min.
Porcijos
3-4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Moliūgų risotto – kreminės konsistencijos ryžiai su įvairiais priedais yra vienas mėgstamiausių Italijos patiekalų. Ir jis puikiai dera su moliūgais bei špinatais.
Pasigaminti nesudėtinga, o skonis tikrai sužavės kiekvieną.

Ingredientai
  • 600-700 g moliūgo
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. druskos
  • ½ a.š. juodųjų pipirų
  • 100 g šviežių špinatų
  • 300 g basmati ryžių
  • 100 ml neriebios grietinėlės (12 proc.) (galima naudoti ir kokosų pieno)
  • 1 geltonojo svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 80 g mocarelos sūrio

    Gardinimui:

  • Įvairių sėklų
  • Šalavijo lapelių
Paruošimo būdas
1

Svogūną, česnaką, moliūgą  nulupame. Moliūgą supjaustome kvadratėliais, svogūną į keturias dalis.

2

Paruoštas daržoves dedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi, apibarstome druska, pipirais, išmaišome ir kepame orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje, 30-35 min. kol suminkštės moliūgas.

3

Išverdame ryžius, nupilame nuo jų likusį vandenį.

4

Iškepusias daržoves sudedame į maisto trintuvą, užpilame 150 ml vandeniu ir sutriname iki vientisos konsistencijos.

5

Gautą masę supilame į ryžių puodą, sudedame smulkintą mocarelos sūrį, supilame grietinėlę, išmaišome ir ant nedidelės kaitros kelias minutes paverdame. Į puodą sudedame špinatus, išmaišome dar verdame kelias minutes ir nuimame nuo ugnies.

6

Tiekiame su mėgstamomis sėklomis bei šalavijo lapeliais