Aprašymas
Labai skanūs, minkšti sklindžiai be pridėtinio cukraus.
Ingredientai
- 200 g moliūgų tyrės
- 100 g obuolių tyrės
- 100 g varškės
- 90 g miltų (Pilno grūdo)
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. malto cinamono
- 2 kiaušiniai
- Žiupsnis druskos
- Aliejus kepimui
Paruošimo būdas
1
Permaišome moliūgo tyrę su keptu obuoliu.
2
Lengvai išplakame kiaušinius ir sumaišome su varške. Dedame moliūgo-obuolių tyrę ir permaišome dar kartą.
3
Miltus permaišome su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
4
Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą sklindžiams.
5
Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuve, pilame 1-2 v.š. aliejaus. Dedame po šaukštą tešlos ir uždengiame keptuvę dangčių. Sklindžius apverčiame ir kepame iki auksinės spalvos (dangčiu uždengti nereikia).
6
Tiekiame šiltus su medumi ir riešutais.
Pastabos: obuolių tyrei kepiau 1 didelį obuolį kartu su moliūgu.