Moliūgų sriuba su džiovintais baravykais

Autorius
Eglė
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
1 val.
Porcijos
2 asmenims
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Ši sriuba labai kvapni, švelnaus skonio, joje puikiai dera baravykų, moliūgo, rozmarino kvapai. Jos skonis nuostabus kaip ir kvapas!

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Vandenyje užmerkite džiovintus baravykus, pamirkinkite mažiausiai valandą.

2

Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Moliūgą, morką supjaustykite gabalėliais, česnako skilteles nulupkite, viską sudėkite kepimo indą, apibarstykite druska, pipirais. Kepkite orkaitėje, kol suminkštės apie 20-30 min., priklausomai nuo gabalėlių dydžio.

3

Susmulkinkite svogūną, grybus. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus, joje pakepinkite svogūną apie 5 min., tuomet dėkite grybus ir kepkite apie 10 min.

4

Maisto smulkintuvu/ blenderiu sutrinkite iškepusias daržoves ir grybus.

5

Užvirkite puodą su sultiniu, į jį supilkite sutrintą masę, obuolių actą ir gerai išmaišykite. Pavirkite masę dar keletą minučių maišydami, kad ji taptų vientisa.

6

Patiekti galite su šlakeliu alyvuogių aliejaus, įvairiomis sėklomis.