Ši sriuba labai kvapni, švelnaus skonio, joje puikiai dera baravykų, moliūgo, rozmarino kvapai. Jos skonis nuostabus kaip ir kvapas!
- 600 g moliūgo
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 4 skiltelės česnako
- 400 ml daržovių sultinio
- 20 g džiovintų baravykų
- 2 v.š. obuolių acto
- keletas šakelių rozmarino
- 1 žiupsnelis druskos ir pipirų
- 1 šlakelis alyvuogių aliejaus
Vandenyje užmerkite džiovintus baravykus, pamirkinkite mažiausiai valandą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Moliūgą, morką supjaustykite gabalėliais, česnako skilteles nulupkite, viską sudėkite kepimo indą, apibarstykite druska, pipirais. Kepkite orkaitėje, kol suminkštės apie 20-30 min., priklausomai nuo gabalėlių dydžio.
Susmulkinkite svogūną, grybus. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus, joje pakepinkite svogūną apie 5 min., tuomet dėkite grybus ir kepkite apie 10 min.
Maisto smulkintuvu/ blenderiu sutrinkite iškepusias daržoves ir grybus.
Užvirkite puodą su sultiniu, į jį supilkite sutrintą masę, obuolių actą ir gerai išmaišykite. Pavirkite masę dar keletą minučių maišydami, kad ji taptų vientisa.
Patiekti galite su šlakeliu alyvuogių aliejaus, įvairiomis sėklomis.