Aprašymas
Laba skani, švelniai saldi moliūgų sriuba su mangu.
Ingredientai
- 500 g moliūgo
- 1 nedidelis mangas
- 350 g karšto vandens arba sultinio
- 150 g kokosų pieno
- 1 v.š. aliejaus arba ghee
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. kario prieskonių mišinio
- 1/4 a.š. maltos ciberžolės
- 50-100 g šviežių/šaldytų kukurūzų
- Pistacijų riešutai
- Druska pagal skonį
Paruošimo būdas
1
Moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais.
2
Puode įkaitiname aliejų arba ghee, dedame moliūgą ir maišnat kepame kelias munutes, Beriame prieskonius ir permaišome. Į puodą pilame karštą vandenį arba sultinį ir troškiname moliūgą 10-15 minučių.
3
Smulkiai supjaustome mangą.
4
Kai moliūgas suminkštės, dedame mangą, pilame kokosų pieną, citrinos sultys ir sutriname smilkintuvu
5
Beriame kukurūzus, pagardiname druska ir užverdame.
6
Sriubą išpilstome, papuošiame kukurūzais ir riešutais.