Soja – ankštinės kultūros atstovė, turinti visas būtinąsias aminorūgštis, vertinama dėl joje esančių augalinės kilmės baltymų. Todėl tai puikus pasirinkimas vegetarams ir veganams. Iš sojos gaminamas tofu sūris (tofu varškė). Jis yra lengvas, nekaloringas ir labai skanus.
Sriuba labai gardi ir maistinga.
- 700 g moliūgo
- 1 bulvė
- 100 g kietojo tofu
- 200 ml kokosų pieno (naudojau Light)
- 1 a.š. Kario prieskonių mišinio
- Daržovių sultinys
- 3 skiltelės česnako
- 4 v.š. kokosų drožlių
- 1/4 a.š. malto muskato riešuto
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai pagal skonį
- Moliūgų sėklos papuošimui
Moliūgą ir bulvę supjaustome kubeliais, česnaką pasmulkiname.
Puode įkaitiname 1 v.š. aliejaus, suberiame daržoves ir maišant kepiname apie 5 min.
Pilame kokosų pieną ir sultinį (vandenį) tiek, kad tik apsemtu daržoves. Ir verdame ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
Sausoje keptuvėje pakepiname kokosų drožles su prieskoniais apie 30 sekundžių.
Tofų supjaustome kubeliais.
Prieskonius su kokosų drožlemis ir tofų dedame į sriubą. Sutriname maisto smulkintuvu.
Sriubą grąžiname ant viryklės ir užverdame. Pagardiname druska ir pipirais. Paliekame pastovėti 5 minutes.
Sriubą išpilstome į lėkštes ir papuošiame sėklomis.