Tradicinis lietuviškas patiekalas gerokai sveikiau – įmanoma!
Nerealaus skonio minkštučiai moliūgų ir bulvių švilpikai be glitimo su padažu be pieno!
- 300 g moliūgų tyrės
- 300 g virtų bulvių
- 200 g miltų be glitimo
- 2 vienetų kiaušinių (M)
- 2 saujelių petražolių
- 300 mililitrų avižų grietinėlės
- 300 mililitrų vandens
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- 1 vieneto svogūno
- 150 g kumpelio (naudojau kalakutienos)
- Sviesto kepimui (naudojau veganišką)
Į didelį dubenį dedame sutrintas bulves, moliūgų tyrę, miltus, kiaušinius ir 1 saujelę smulkiai kapotų petražolių. Viską gerai suminkome.
Tešlą daliname į 4 dalis. Iš jų formuojame plonas pailgas virveles – jas paspaudžiame ir pjaustome norimo dydžio ir formos gabaliukais.
Suformuotus švilpikus sudėliojame į skardą pabarstytą miltais. Kepame iki kol gražiai apskrus.
Ant viryklės kaičiame puodą, į jį dedame šiek tiek sviesto kepimui, beriame smulkiai supjaustytą svogūną – pakepiname.
Ant viršaus beriame smulkiais kubeliais supjaustytą kumpelį, kapotas petražoles – dar šiek tiek pakepiname. Pilame vandenį ir avižų grietinėlę, beriame pipirus ir druską.
Paverdame kol padažas pradeda „burbuliuoti” ir į jį sudedame švilpikus iš orkaitės. Gerai išmaišome, kad visi švilpikai įsigertų padažo – paverdame kelias minutes ir paliekame dar kelioms minutėms pailsėti.
Skanaujam!