Moliūgų švilpikai

Autorius
Sandra
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
~1,5 h
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Tradicinis lietuviškas patiekalas gerokai sveikiau – įmanoma!
Nerealaus skonio minkštučiai moliūgų ir bulvių švilpikai be glitimo su padažu be pieno!

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Į didelį dubenį dedame sutrintas bulves, moliūgų tyrę, miltus, kiaušinius ir 1 saujelę smulkiai kapotų petražolių. Viską gerai suminkome.

2

Tešlą daliname į 4 dalis. Iš jų formuojame plonas pailgas virveles – jas paspaudžiame ir pjaustome norimo dydžio ir formos gabaliukais.

3

Suformuotus švilpikus sudėliojame į skardą pabarstytą miltais. Kepame iki kol gražiai apskrus.

4

Ant viryklės kaičiame puodą, į jį dedame šiek tiek sviesto kepimui, beriame smulkiai supjaustytą svogūną – pakepiname.

5

Ant viršaus beriame smulkiais kubeliais supjaustytą kumpelį, kapotas petražoles – dar šiek tiek pakepiname. Pilame vandenį ir avižų grietinėlę, beriame pipirus ir druską.

6

Paverdame kol padažas pradeda „burbuliuoti” ir į jį sudedame švilpikus iš orkaitės. Gerai išmaišome, kad visi švilpikai įsigertų padažo – paverdame kelias minutes ir paliekame dar kelioms minutėms pailsėti.

 

Skanaujam!