Aprašymas
Kvapnūs, drėgni, minkšti ir tokie skanūs, skanūs!
Ingredientai
- 1 stiklinė kefyro
- 1/2 stiklinė miltų
- 1/2 stiklinė miltų (Pilno grūdo)
- 40 g avižinių dribsnių
- 1/4 stiklinės cukraus
- 1 morka
- 1 obuolys
- 40 g graikinių riešutų
- 1 a.š. sodos
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 3 v.š. aliejus
- 1 a.š. malto cinamono
Paruošimo būdas
1
Į dubenį pilame kefyrą, beriame cukrų, avižinius dribsnius, permaišome ir atidedame, kad dribsniai išbrinktu (5-10 min.).
2
Miltus persijojame su cinamonu.
3
Morką sutarkuojame stambia tarka, obuolį supjaustome kubeliais.
4
Riešutus šiek tiek pakepiname sausoje keptuvėje ir sukapojame.
5
Morką, obuolį ir riešutus dedame į dubenį su kefyru, įpilame 3 v.š. aliejaus ir permaišome.
6
Beriame sodą, užpilame citrinos sultimis ir permaišome dar kartą.
7
Beriame miltus ir užmaišome tirštą tešlą.
8
Tešlą dedame į aliejumi/sviestu pateptas keksiukų formeles.
9
Keksiukus kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min. Atvėsiname ant grotelių.
Pastabos: stiklinė-250 ml.