Aprašymas
Tai yra tobulas morkų pyragas. Kvapnus ir pasakiškai skanus.
Ingredientai
- 1 stiklinė miltų (Pilno grūdo)
- 1 stiklinė speltų miltų
- 250 g morkų
- 3/4 stiklinės apelsinų sulčių
- 1/2 stiklinės aliejaus
- 1/2 stiklinės klevų sirupo
- 100 g razinų
- 80 g anakardžių riešutų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. sodos
- 1 a.š. imbiero miltelių
- 1 a.š. malto cinamono
- 1/2 a.š. malto muskato riešuto
- 1/4 a.š. druskos
Paruošimo būdas
1
Smulkiai sutarkuojame morkas.
2
Riešutus nuplauname ir sukapojame.
3
Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir prieskonius. Permaišome.
4
Į kitą dubenį pilame apelsinų sultys, aliejų, sirupą, dedame tarkuotas morkas ir permaišome.
5
Miltų mišinį beriame į skystus ingredientus ir permaišome.
6
Dedame riešutus ir nuplautas razinas. Permaišome dar kartą.
7
Tešlą dedame į sviestu pateptą kepimo formą.
8
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-45 minutes.
9
Išimame iš formos, atvėsiname, supjaustome ir mėgaujamės.
Pastabos: stiklinė 250 ml.