Minkštas, kvapnus ir labai skanus morkų pyragas 🙂 Žinoma, jeigu norite labai saldžiai tuomet dėkite daugiau klevų sirupo ar razinų. Man saldumo su razinomis tikrai užtenka 🙂 Jeigu nemėgstate razinų galima jas keisti džiovintais abrikosais, bet tuomet tikrai dėkite daugiau klevų sirupo.
- 220 g speltos miltų
- 80 g kukurūzų miltų
- 2 a.š. cinamono
- 1 a.š. malto muskato
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. sodos
- 1 a.š. obuolių acto arba citrinos sulčių (sodai užgesinti)
- 3 šaukštų obuolių tyrės (geriausiai be cukraus)
- 2 šaukštų gysločio luobelių + 6 šaukštai vandens (galima dėti 2 įprastus kiaušinius vietoj luobelių)
- 80 – 100 g klevų sirupo (priklauso kaip saldžiai mėgstate)
- 100 g smulkintų graikinių riešutų
- 100 g razinų arba smulkintų džiovintų abrikosų
- 2 šaukštų kokoso drožlių
- 1 stiklinės pasirinkto pieno
- 2 šaukštų minkšto kokosų aliejaus
- 320 g tarkuotų morkų
Šokoladiniam glajui:
- 60 g juodo šokolado
Orkaitę įjunkite ir įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, nugesinta soda, cinamonu ir muskatu.
Atskirame dubenyje supilkite gysločio luobeles ir užpilkite vandeniu. Sumaišykite su obuolių tyre. Pabrinkinkite kelias minutes. Jeigu naudojate kiaušinius tuomet juos išplakite ir sumaišykite su obuolių tyre.
Gysločio luobeles sumaišykite su miltais, sudėkite morkas, riešutus, razinas, kokoso drožles, kokoso aliejų ir supilkite pieną. Gerai išmaišykite. Įpilkite klevų sirupą ir masę dar kartą permaišykite.
Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje.
Pyragą šiek atvėsinkite ir supilkite ant viršaus šokoladinį glajų. Laikykite šaldytuve kol sustings šokoladas. Puoškite kokoso drožlėmis ar smulkintais riešutais.