Morkų pyragas su šokoladiniu glajumi

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
55 min
Porcijos
1 pyragas (kepimo forma - 22 cm)
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Minkštas, kvapnus ir labai skanus morkų pyragas 🙂 Žinoma, jeigu norite labai saldžiai tuomet dėkite daugiau klevų sirupo ar razinų. Man saldumo su razinomis tikrai užtenka 🙂 Jeigu nemėgstate razinų galima jas keisti džiovintais abrikosais, bet tuomet tikrai dėkite daugiau klevų sirupo.

Ingredientai
  • 220 g speltos miltų
  • 80 g kukurūzų miltų
  • 2 a.š. cinamono
  • 1 a.š. malto muskato
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. sodos
  • 1 a.š. obuolių acto arba citrinos sulčių (sodai užgesinti)
  • 3 šaukštų obuolių tyrės (geriausiai be cukraus)
  • 2 šaukštų gysločio luobelių + 6 šaukštai vandens (galima dėti 2 įprastus kiaušinius vietoj luobelių)
  • 80 – 100 g klevų sirupo (priklauso kaip saldžiai mėgstate)
  • 100 g smulkintų graikinių riešutų
  • 100 g razinų arba smulkintų džiovintų abrikosų
  • 2 šaukštų kokoso drožlių
  • 1 stiklinės pasirinkto pieno
  • 2 šaukštų minkšto kokosų aliejaus
  • 320 g tarkuotų morkų

Šokoladiniam glajui:

  • 60 g juodo šokolado
Paruošimo būdas
1

Orkaitę įjunkite ir įkaitinkite iki 180 laipsnių.

2

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, nugesinta soda, cinamonu ir muskatu.

3

Atskirame dubenyje supilkite gysločio luobeles ir užpilkite vandeniu. Sumaišykite su obuolių tyre. Pabrinkinkite kelias minutes. Jeigu naudojate kiaušinius tuomet juos išplakite ir sumaišykite su obuolių tyre.

4

Gysločio luobeles sumaišykite su miltais, sudėkite morkas, riešutus, razinas, kokoso drožles, kokoso aliejų ir supilkite pieną. Gerai išmaišykite. Įpilkite klevų sirupą ir masę dar kartą permaišykite.

5

Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje.

6

Pyragą šiek atvėsinkite ir supilkite ant viršaus šokoladinį glajų. Laikykite šaldytuve kol sustings šokoladas. Puoškite kokoso drožlėmis ar smulkintais riešutais.