Šie morkų vafliai yra tokie kvapnūs ir skanūs, kad galiu juos prilyginti karališkiems pusryčiams 😊
Vietoje morkų galima naudoti moliūgus arba saldžiąsias bulves. O teikti galima su įvairiais priedais – kreminiu sūriu ir sūdyta lašiša, su keptu kiaušiniu ir daržovėmis, su feta sūriu ir burokėliais.
200 g morkų
2 kiaušiniai
1 apelsinas
4 v.š. viso grūdo kvietinių miltų
30 g kietojo sūrio
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1/4 a.š. maltos kalendros
1/4 a.š. maltos ciberžolės
2 čiobrelių šakelės
Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Morkas supjaustome 1 cm storio griežinėliais ir dedame kepimo formą. Jas užpilame apelsino sultimis bei alyvuogių aliejumi, dedame apelsino žievelę ir čiobrelio šakeles. Morkas kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Morkas atvėsiname ir sutriname maisto smulkintuvu kartu su kiaušiniais ir česnakais. Įmaišome miltus, tarkuotą sūrį, prieskonius.
Vaflius kepame gerai įkaitintoje vaflinėje.
Tiekiame su pasirinktais priedais.